Kezelések

Kezelések

Esztétikai kezelések

FogékszerDirekt héjTömések, élpótlások, Inlay-kBarázdazárásFehér foltok ellen - MikroabrázióFogak sinezéseFogékszer:

Esztétikai kezelések A Fogékszereket speciális ragasztó segítségével rögzítjük a fogakhoz. A fogat, ezen esztétikai fogászati kezelés folyamán nem kell fúrni csak megfelelően előkészíteni fogorvos szakember segítségével, hogy ne sérüljön a felszíni zománc felület!

A Fogékszer anyaga lehet Swarovski- kristály, csiszolt üveggyöngy, stassz kő, drágakő, nemesfém

A Fogékszer bármikor eltávolítható a fogról, a fog felszíni sérülése nélkül!

A Fogékszer a fogon fél évtől akár évekig maradhat fenn. Mindez függ a Páciens táplálkozási szokásaitól.

Mint ez az árlistában külön jelölve is van, lehetőség van arra, hogy Ön egy kedves (természetesen erre célra kialakított) kis kövét hozza el hozzám, melyet a fog előkészítése után felragasztok Önnek.

Fogékszer felhelyezés 11.000 Ft, de ha Ön hozza a követ, akkor 7.000 Ft.

Direkt héj:

Esztétikai kezelések a Kolodent Fogászati Klinikán Esztétikai kezelések a Kolodent Fogászati Klinikán Direkt héj készítését frontfogakon - metszők és szemfogak- ajánljuk abban az esetben, ha a fogon vagy akár több fogon olyan színbeli vagy formai eltérés van, mely a pácienst zavarja!

Ilyen esztétikai kezeléseket erősen elszíneződött, kiálló, elcsavarodott vagy túlságosan hézagosan álló fogak szituációja esetén alkalmazhatunk.

Direkt héjakat több fogra is készítjük egy alkalommal, tehát ha például a felső 4 fog átépítését tervezzük, akkor ez egyszerre készül és nagyjából 2 óra alatt van készen.

Első alkalommal egy díjmentes konzultáció alkalmával meghallgatom a Páciens igényeit, kívánságát, hogy miért, milyen célból szeretné a héjakat. Ezt követően egy szájvizsgálat következik, illetve annak megbeszélése, hogy milyen egyéb táplálkozási, rágási szokásai vannak a Páciensnek. Mindezt is figyelembe véve, nagyon részletes tájékoztatás történik mindarról, hogy hogyan készül a héj, hogyan kell elképzelni a kezelést magát, mire kell a kezelés után odafigyelni, hogy a héjak ne sérülhessenek. Megbeszéljük a garanciát befolyásoló tényezőket illetve ajánlok akár más alternatívát az esztétikus helyreállításhoz! A páciens ez alkalommal részletesen felteheti kérdéseit is a kezeléssel kapcsolatban! A konzultáció teljesen díjmentes és nem kötelezi Önt kezelésen való részvételre!

Második alkalommal történik a héjak elkészítése: Páciens kap egy kis helyi érzéstelenítést (hogy biztosan ne izguljon ), ezután történik a fog(ak) előkészítése (nagyjából 5-10-15 perc), majd a héjak fel rétegezése - ez kb. foganként fél órát vesz igénybe. A végső fázis a héjak becsiszolása, igazítása szájhoz, arc karakterhez – ez a fázis 4 héj készítésénél, nagyjából 15-20 perc. Miután úgy találom, hogy készen vagyunk, még Pácienssel együtt egy nagytükör előtt (arc karakterhez, szemvonalak, ajak vonalak stb) újra áttekintem az elkészült héjakat és egy végső igazítást végzek a héjakon, ha szükséges.
Összességében tehát 4 darab héj elkészítése 2 órát vesz igénybe.

Az árlistában is látható árakból kalkulálva ez azt jelenti, hogy a héjak 30.000 Ft/fog kerülnek, vagyis 4 héj készítése 120.000 Ft-ra jön ki.

Az eredmény azonnal látható - a foganyag veszteség minimális, csak a fog külső felszínét érinti, ugyanakkor ez a fog anyagveszteség irreverzibilis!

Kérem, tekintse meg a galériában munkáimat, melyben csodálatos átalakulásokat láthat direkt héj átépítésekkel!

Tömések, élpótlások:

Esztétikai kezelések a Kolodent Fogászati Klinikán A kezdetektől kiemelt törekvésem, hogy Pácienseim számára a legjobb minőségű és esztétikájú tömések készüljenek!

Az úgynevezett "fehér tömések", már nem csak mechanikailag, retenciójuknál fogva (lásd amalgámtömések), hanem kémiailag is specifikusan rögzülnek a fogakba.

Rendelőmben csak kimagasló minőségű német, amerikai és japán tömőanyagokat használok már évek óta: GC Gradia®, GC G-aenial®, TetricCeram®, -pácienseim nagy megelégedésére.

A helyes technológiai és szakmai szabályok betartásával ezek a tömések megakadályozzák a tömések mellett kialakuló újabb szuvasodást és mechanikailag is igen ellenállók.
Mindezt úgy érjük el, hogy az előkészített felszíneket speciális – és itt fontos a szakmai szabályok ismerete és betartása! - kémiai kezeléssel látjuk el és csak ezután történik a tömőanyag behelyezése a kialakított üregbe! Illetve pont ezeknek a kémiai előkészületnek köszönhető, hogy nem kell feltétlenül üreget képeznünk a fogon, hanem csak egy helyesen előkészített felszínt készítenünk–lásd él-pótlás!! – és a tömés ennek a technológiának a segítségével mégis évekig tartósan (forma és szín tekintetében is! ) a helyén marad! Él-pótlásának hívjuk azt, amikor a front fogak rágó éléből kopás vagy sérülés következtében hiányzik, és ezt építjük fel „láthatatlanul” éli töméssel! Az él-pótlás ára: 11.000 Ft.

Az esztétikai fogászat ezen újdonságai lehetőséget teremtenek számunkra, hogy mind színében (kaméleon effektus), mind a rágófelszín megfelelő kialakításával olyan töméseket készítsünk, melyeket a páciens sem lát meg a saját szájában!

A tömések árát mindig a kiterjedésének nagysága szabja meg. Ezt mi (fogorvosok) felszínekbe határozzuk meg, tehát például egy csak rágófelszínt érintő tömést, I. felszínűnek nevezünk. Ha egy fogon a szuvasodás már átterjedt a rágó felszínről például a hátsó falra is, akkor már II. felszínű tömést kell készítenünk. ..és így tovább..
E szerint talán már könnyebben értelmezhető árlistám, mely szerint a tömések ára 7.500.- (több nyaki tömés esetén) kezdődik és a legdrágább még töméssel ellátható fogban a tömés ára 19.990 Ft.

Inlay
Nagyobb foganyag hiánynál, vagyis kiterjedt szuvasodásnál alkalmazzuk ezt az eljárást. Ilyenkor a nagyobb tömések helyett úgy nevezett Betétet – Inlayt készítünk, fogtechnikus közreműködésével.

Mindig az egyéni indikációkat figyelembe véve, a pácienssel részletesen mérlegelve beszéljük meg, hogy egy nagyobb kiterjedésű cavitást (a kifúrt lyuk neve) töméssel vagy inlayvel célszerű elkészíteni.

Első alkalommal, - Inlay esetében- a fogról lenyomat készül, mely alapján a fogtechnikus megmintázza a megfelelő színű betétet. Következő alkalommal, ami kb. 2 nap, az elkészült betétet bepróbáljuk, és ha színében illeszkedésében tökéletes, akkor egy speciális ragasztóval véglegesen beragasztjuk az üregbe!.
Az Inlay készülhet aranyból illetve speciális kerámiákból. Pácienseim a kerámia „töltetű” Inlayt választják leggyakrabban, mivel ennek van a fogakhoz leginkább közelítő színe.

Ára, mely árlistánkban is fel van tüntetve: 39.500 Ft.

Barázdazárás:

Esztétikai kezelések a Belvárosban A maradó fogak rágófelszínén található barázdákban, mind az ételmaradékok, mind a baktériumok könnyen lerakódnak.

Minél mélyebben barázdált, zegzugosabb ez a felszín, annál könnyebben és tartósabban jön létre a lerakódás és vezet a későbbiekben szuvasodáshoz!

A frissen előbújó rágófogakra különösen jellemző ez a felszín!

/Az első maradó rágófog 6 éves kor körül bújik elő./

Szuvasodást megelőzendő ezeket a barázdákat a barázdazárás folyamán először megtisztítjuk, majd egy speciális folyékony barázdazáró anyaggal lezárjuk.

A barázdák ezáltal simábbak, könnyebben tisztíthatók lesznek!

Ez a kezelés ajánlott már gyermekkorban a maradó fogak előtörése után és felnőtt korban egyaránt!

A barázdazárás ára kiterjedéstől függően 6-10.000 Ft.

Fehér foltok ellen - Mikroabrázió:

Esztétikai kezelések a Belvárosban A zománc felszíni rétegeiben elhelyezkedő elszíneződések megszüntetésére alkalmazott speciális esztétikai fogászati eljárás, mely a fogat nem károsítja, mégis látványosan és tartósan helyreállítja a fogak színét! Sokszor látunk a fog külső felszínén olyan apró, fehér foltokat melyek esztétikailag befolyásolják az egyébként egészséges ép fogak kinézetét.

Ezen foltok kezelésére találták ki azt a nagyon ötletes megoldást, amely ezeket a nem túl mélyen zománcban lévő foltokat „elradírozza” a felszínről.

Ez az eljárás nem alkalmas szürkés-barnás gyógyszertől vagy dohányzástól mélyebben elszíneződött foltok kezelésére!

A fehér foltok mélységétől függ a kezelés sikeressége, vagyis ha nagyon mélyen van a fehér folt alja, akkor a kezelés nem hatásos és inkább a folt tömőanyaggal történő kiegészítését szoktam javasolni.

Ára, (mely az árlistában nem található) 10.000 Ft/ fog, illetve ha a folt eltüntetése a kezeléssel nem megoldható, akkor a tömés árával kell számolni.

Fogak sinezése:

Esztétikai kezelések Budapesten Esztétikai kezelések Budapesten A már megszokott fogpótlások mellett kiemelném azokat a technikai újdonságokat az esztétiai fogászaton belül, melyek lehetővé teszik mozgó fogaknak, Ribbond® speciális szalag segítségével történő rögzítését. Ez a lehetőség természetesen nem minden mozgó fog esetében alkalmazható eljárás, azonban megfelelő esetben roppant egyszerű, gyors és eredményes fogászati megoldást képes nyújtani minimális kezelési terheléssel.

A Ribbond® szalagot ugyanabból a rendkívül erős, ultra nagy molekulasúlyú polietilén rostból szövik, melyből a golyóálló mellények is készülnek. E rostok oly erősek, hogy csak speciális ollóval vághatók.

A mozgó fogakat hátulról erősítjük meg a szalaggal, amit aztán folyékony tömőanyaggal fedünk.

A kezelés, mint az alábbi rendelőnkben készül esetnél is látszik, olyan esetekben is alkalmazható, amikor a fogak között rés van. Ilyenkor a rést határoló fogakat a fogorvos esztétikusan környezethez illően építi fel.

A kezelés ára speciális, midig konzultáción történik az ár pontosítása, vagyis a szituáció határozza meg, hogy milyen hosszúságú, mennyiségű szalagra van szükség.

Nagyjából elmondható, hogy foganként 15.000 Ft-tal kell számolni, vagyis ha az alsó középső fogak mozognak, azt 3-3 fogakig rögzítjük, az nagyjából 90.000 Ft-tal kell számolni. Természetesen, ha kicsi ívről, kevesebb rögzülés is elég, akkor lehet, hogy csak 40.000 Ft a költség. Mindezt azért írtam így le, hogy érzékelni lehessen, hogy csak a személyes szájvizsgálat után tudom a pontos árat megmondani! A díjmentes konzultáció Önt nem kötelezi arra, hogy igénybe is vegye a kezelést, viszont tudni fogja, hogy mi mennyibe kerülne!

Munkatársaink

Dr. Koloszár Judit
fog- és szájbetegségek, valamint konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa


Dr. Heintz Renáta
Szájsebész szakorvos, Implantológus,


Balogh János
Fogtechnikus


Vasas Péter
Páciens Koordinátor, Marketing


Varju Sándor
IT munkatárs