Kezelések

Kezelések

Rendelői fogfehérítés



Fogfehérítés Rendelőnkben a legkorszerűbb amerikai BEYOND® rendszert használjuk. A fogfehérítési eljárás egy alkalommal történik és 3 X 10 perces ciklusból áll. A kezelés fájdalommentes és hosszantartó hatást biztosít.

Beyond előnyei:
A Beyond Whitening Acceleratort az Egyesült Államokban regisztrálta az Élelmezés Egészségügyi hatóság (FDA) és a termék megkapta az Európai Unión belüli árusításhoz a CE jelzést.

Azonnali, szemmel látható hatás:
Tesztek bizonyítják, hogy a Beyonddal elvégzett fogfehérítés után a páciensek azonnal láthatják a foguk színében bekövetkezett jelentős javulást, nem kell minden este vesződniük az otthon használható fogfehérítőkkel.

Gyorsaság:
Mindössze 30-40 perc, és az évek során kialakult elszíneződés nyomtalanul eltűnik. Nem tart tovább, mint egy hajvágás, vagy egy kávé elfogyasztása. Ezzel szemben az otthon végezhető fogfehérítési módszerek esetében több, mint két hétbe is beletelik, míg a hatás eléri az optimális szintet. Biztonság: Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a hidrogén-peroxiddal történő fogfehérítés hatásos és biztonságos. A Fogorvosok Társasága már évek óta alkalmazza ezt a módszert. A hidrogén-peroxid nem változtatja meg és nem roncsolja a fogak szerkezetét, egyszerűen csak fehérebbé és ragyogóbbá teszi a fogat. Az otthon végezhető fogfehérítési módszerek azonban, mivel hosszabb idejű alkalmazást kívánnak, sérthetik a fog körüli szöveteket, illetve használatuk során a fogak érzékenyekké válhatnak

Kolodent Hogyan készítsük fel a pácienst a Beyond-kezelésre?
Kezelés előtti beszélgetés - mire számítson a páciens
Ahhoz, hogy a páciens reális elvárásokat állítson a kezeléssel szemben, elkerülhetetlen az azt megelőző beszélgetés. Bár a Beyond Whitening Accelerator nagyon hatásosan fehéríti a fogakat, csodákra a fogorvosok se képesek, és nincs az a kezelés, amely az elszíneződött fogakat hófehérré varázsolná. Az eredmény az egyes pácienseknél más és más lehet attól függően, hogy milyen mértékű az eredeti elszíneződés.

Fogfehérítés Terápia vagy kozmetika
Sok országban a fogfehérítést szigorúan kozmetikai eljárásnak tekintik. Néhány páciens a fogtisztítással egy időben ki is fehérítteti a fogait. Azonban sok fejlődő országban az emberek fogai tetracyklintől vagy más antibiotikumtól elszíneződöttek, vagy fluoridtól foltosak. Ilyen esetekben a fogfehérítés terápiának tekinthető, és a pácienssel történő beszélgetés ilyenkor kifejezetten fontos. Pontosan kell ismernünk a páciens elvárásait, majd el kell mondanunk miért javasolt az eljárás, hány kezelésre lesz szükség, ismertetni vele a terápia várható hatását, valamint a kezelés költségeit. Miután a pácienst elláttuk az összes szükséges információval, bízzuk rá a döntést.

Fogfehérítés a Váci utcában Mi történhet?
Tudományos kutatások kimutatták, hogy a hidrogén-peroxiddal történő fogfehérítés hatásos és biztonságos. A Fogorvosok Társasága már évek óta alkalmazza ezt az eljárást. Fehérítő eljárásunk nem okoz visszafordíthatatlan károsodást sem a fogak szerkezetében, sem a lágyszövetekben. Azonban az általában gyenge fogzománccal rendelkező páciensek néhány százalékánál a kezelés alatt vagy azt követően fogérzékenység léphet fel. Ez a panasz azonban 24 órán belül elmúlik és általában recept nélkül kapható fájdalomcsillapító bevételével is enyhíthető. Az orvosnak fel kell készítenie a pácienst erre a lehetőségre.

Kezelés előtt közvetlenül?
Mielőtt elkezdené a Beyond-kezelést, adjon a páciensnek egy tükröt és állapítsa meg a fogak árnyalatát. Bizonyosodjon meg, hogy a páciens látja, milyen árnyalatúak a fogai eredetileg és azonos véleményen van önnel. Így elkerülhetőek a kezelés utáni viták, amelyek abból adódhatnak, hogy sem a páciens, sem az orvos nem emlékszik pontosan a fogak eredeti színére.

Miért nem tart örökké?
A kezelés hatása általában legalább két évig látható. Ez étrendtől és szokásoktól függően, személyenként változik. A fogak olyanok, mint egy fehér kabát. A rendszeres mosás ellenére a kabát nem őrzi meg eredeti fehérségét, ezért időről időre fehéríteni kell, hogy visszanyerje eredeti színét.

Otthoni fogfehérítés



Fogfehérítés a Belvárosban OPALESCENCE® OTTHONI FEHÉRÍTŐ
A fogfehérítést megelőzi - a tisztítás és a polírozás után- egy lenyomatvétel, ami alapján ún. fehérítősínt készít fogtechnikusunk.

A páciens ezek után a kapott fehérítőanyagot otthon, maga adagolja naponta a sínbe.

A megtöltött sín a 10%-os anyaggal napi 8 órát (éjszaka) kell, hogy a szájban legyen. A kezelés kb.5-10 napig tart. A 15/% vagy 20 %-os anyaggal 2-4 órát van a sín szájban itt is 5-10 napon át tart az otthoni kezelés.

Választani lehet menthol, semleges, dinnye ízesítésben.

Fogfehérítés TRÉSWHITE® OTTHONI FOGFEHÉRÍTŐ
10% aktív hidrogén-peroxidot, kálium-nitrátot és fluoridot tartalmaz. Az eldobható külső sín segíti a fehérítőanyagot tartalmazó, lágy belső sín felhelyezését a fogívre, majd ezután eldobható. A lágy sín a fogakon marad. Mivel nincs sínkészítési költség, ez egy takarékosabb módszer. Az átlagos kezelési idő: napi 30-60 perc, 10 alkalommal. Ezzel a termékkel a professzionális fogfehérítés bárhol és bármikor lehetővé válik. A fehérítőanyaggal előre megtöltött fogsín többek között alkalmas egy rendelői fogtisztítást követően a fogszín felfrissítésére is. Menthol, dinnye és barack ízesítéssel.

Munkatársaink

Dr. Koloszár Judit
fog- és szájbetegségek, valamint konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa


Dr. Heintz Renáta
Szájsebész szakorvos, Implantológus,


Balogh János
Fogtechnikus


Vasas Péter
Páciens Koordinátor, Marketing


Varju Sándor
IT munkatárs