Kezelések

Kezelések

Fogpótlások

Koronák, hidak (fémkerámia, cirkónium-porcelán)Csiszolásmentes fogpótlásokKivehető fogpótlásokImplantátum ( fogbeültetés)Koronák, hidak:

Fogpótlás Porcelán koronát az elszíneződött, anyagában már meggyengült - nagy tömésekkel ellátott- sokszor gyökérkezelt fogakra készítünk esztétikai ill. funkcionális célból.

A porcelán koronának mindenképpen úgy kell illeszkednie a környezethez, hogy maximálisan észrevehetetlen legyen mind transzparenciájában mind formájában. Akkor szép, ha nem látszik!

Porcelán koronával nagyon jól lehet korrigálni kisebb esetleg nagyobb szabálytalanul álló fog állásokat is!

A fémkerámia korona, mint ahogy ezt a neve is mutatja, minden esetben tartalmaz egy fém vázat, ez a korona belsejében helyezkedik el, ez kerül a lecsiszolt fogcsonkra.

Rendelőnkben évek óta már csak nikkelmentes – antiallergén fémvázat használunk. Egyéb fém allergia esetén aranyötvözetet, vagy cirkónium vázat készítünk.

Egyre nagyobb az érdeklődés a páciensek körében a fémmentes cirkónium-oxid alapú koronák iránt. A cirkónium-oxid alapú koronák a modern esztétikus fogászat legújabb vívmányai. A cirkónium-oxid lényegében kerámia, de annál jóval erősebb és kevésbé törékeny. Míg a hagyományos teljes porcelán borítókoronák hajlítószilárdsága 120 – 190 Mpa, addig a cirkónium-oxid alapú koronáké eléri az 1200 Mpa hajlítószilárdságot is. (A fogzománc hajlítószilárdsága 200 Mpa körüli). Ezen fémmentes cirkónium-porcelán koronák a legkimagaslóbb esztétikai követelményeknek is megfelelnek, frontfogak pótlásánál, koronázásánál tökéletes természetes hatást biztosít!

A vázat (akár fémből, akár cirkóniumból készült) kívülről élethű porcelánleplezés takarja. A végleges porcelán leplezés természetessége és kialakítás módja nagymértékben függ a fogtechnikus mester ügyes kezétől és nem utolsó sorban a porcelán-leplező anyag minőségétől.

Rendelőnkben az Ön megelégedésére akár többszöri próbák után, fogtechnikusunk aktív közreműködésével alakítjuk ki a porcelán végleges színét és formáját!

Fogpótlás Hídnak a foghiányt áthidaló pótlást nevezzük.

A pácienseim figyelmét mindig felhívom arra, hogy az eltávolított fogak helyét nem csak esztétikai okokból kell pótolni!

A koronák, hidak árát mindig foganként kell számolni, a fémkerámia korona ára 34.990 Ft, a cirkónium-porcelán korona ára 59.990 Ft.

Csiszolásmentes fogpótlások:

Fogpótlás a Kolodent Fogászati Klinikán Fogpótlás a Kolodent Fogászati Klinikán A már megszokott fogpótlások mellett kiemelném azokat a technikai újdonságokat, melyek lehetővé teszik egy fog hiányakor, Ribbond® speciális szalag segítségével, a csiszolás nélküli fogpótlást.

Ez a lehetőség nem minden hiány pótlására alkalmas, azonban megfelelő esetben roppant egyszerű, gyors és eredményes megoldást képes nyújtani minimális kezelési terheléssel.

A Ribbond szalagot ugyanabból a rendkívül erős, ultra nagy molekulasúlyú polietilén rostból szövik, melyből a golyóálló mellények is készülnek. E rostok oly erősek, hogy csak speciális ollóval vághatók.

Fogpótlás Budapesten Fogpótlás a Belvárosban A foghiányt áthidaljuk úgy a szalaggal, hogy a két mellette lévő fogon rögzítjük a szalag két végét. A foghiányba kifeszített szalagra ezután kialakítjuk az esztétikus pótlást.

Ennek a megoldásnak az árát nagyban befolyásolja az áthidalás nagysága és lehetősége, ezért pontos árat csak szájvizsgálat után (díjmentes konzultáció!) tudok mondani!

Kivehető fogpótlások:

Bizonyos számú fog hiány és ezek elhelyezkedése esetén már nincs lehetőség fix, rögzített – beragasztott fogpótlások elkészítésére.

Ezekben az esetekben kivehető, de jól rögzülő pótlásokat készítünk.

Rendelőnkben minden esetben a pácienssel közösen beszéljük végig az adott státuszhoz (fogazati állapothoz) lehetséges, szakmai, esztétikai és nem utolsó sorban anyagi szempontokat is figyelembe vevő megoldásokat. ( Ilyenkor természetesen a felmerülő implantológiai lehetőségekre is kitérünk.)

Részleges kivehető pótlás esetén a fogakhoz vagy a fix beragasztott részhez még tartozik egy kivehető rész. Ezek részletes ismertetésére számos különböző egyéni specifikációjuk miatt nem térnénk ki, de a személyes konzultáció alkalmával minden részletre kiterjedő felvilágosítást nyújtok.

Teljes kivehető pótlás készítésére teljes foghiány esetén van szükség. Teljes foghiány esetén, ha a feltételek meg vannak hozzá, 4 db (min.) implantátum behelyezése után lehetőség van fix, teljesen esztétikus, eredeti fogsor-élményt adó beragasztott körhíd elkészítésére is.

Részleges kivehető pótlás árát nagyban befolyásolja a megtervezett fogmű, tehát ennek árát a kezelési terv megbeszélése után tudom megmondani!

Teljes kivehető fogpótlás (fogsor) ára 95.000 Ft.

Implantátum ( fogbeültetés):

Rendelőnkben immár 16 éve végzünk implantációs műtéteket is, melyben Heinz Doktornőnek az eltelt évek alatt nemcsak óriási tapasztalata van, hanem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen az IMC mesterképzés egyik oktatója is.

A csontba ültetett implantátumokat (a betegek gyakran műgyökérnek nevezik) a becsontosodást követően terheljük a már látható protetikai (felépítmény) résszel, koronával, vagy akár fogsorral. A beültetés és a felépítés között általában 3-5 hónapnak kell eltelnie. Ez idő alatt az implantátum fölé ideiglenes pótlást készítünk, mely esztétikailag és funkcionálisan a páciens minden igényét maximálisan kielégíti.

Minden műtéti beavatkozást megelőz egy DÍJMENTES konzultáció nálunk, ahol elvégezzük a szükséges szájvizsgálatot, valamint kiértékeljük az elkészült panoráma és CT felvételeket. Ezután közösen készítjük el a kezelési tervet, melyben meghatározzuk a műtét időpontját, várható kimenetelének, gyógyulási idejének és egyéb tényezőinek figyelembe vételével, és egyeztetjük Önnel!

Maga a műtéti beavatkozás egyszerű fogászati érzéstelenítésben, a fogászati székben történik és nagyjából 15-30 percet vesz igénybe. Ezt követi egy hét múlva a varrat szedés. A műtét abszolút fájdalom-mentes, és az egy hét gyógyulási idő alatt sem jelentkezik kifejezett fájdalom.

Az implantálás (implantátum) típusától függően 3-5 hónap gyógyulási idő után kezdjük felépíteni az implantátumokra a felépítményeket (korona, híd, fogsor) – ez nagyjából 1,5 – 2 hetet vesz igénybe.

Mindezen folyamatot részletesen elmondjuk a díjmentes tájékoztató, konzultáció alkalmával is.

Az árlistánkat áttekintve az első ütem a sebészi rész, mely implantátumonként 115.000 Ft – varratszedése ingyenes.

A második ütem, az implantátum felszabadítás (15.000.- Ft), protetikai fej (35.000.- Ft-tól), felépítmény (pl. korona 39.000 Ft-tól) elkészítése.

Összességében tehát egy implantátumra elkészített korona ára kb. 204.000 Ft-ra jön ki, melyet több lépcsős ütemezésben kell kifizetni, az elkészült munka arányában!