Kezelések

Kezelések

GyökérkezelésGyökérkezelés Minden Páciens rettegett rémálma, ha gyökérkezelés lehetősége felmerül.

Tudni kell azonban, hogy a gyökérkezelés egy teljesen fájdalmatlan kezelés is (!) lehet! Abban az esetben a fogbél már elhalt még érzéstelenítés se szükséges hozzá – bármilyen hihetetlen!  Ha pedig a gyulladás kezdeti fellobbanása már elmúlt, nagyon jól lehet a folyamatot érzésteleníteni és a kezelést, úgy végrehajtani, hogy a páciens,- hitetlenkedve ugyan, hogy ez hogy-hogy nem fájt? – jó érzéssel álljon fel a kezelés után!

Egyetlen esetben van nehéz dolgunk és ilyenkor tényleg nehéz az érzéstelenítést teljes mértékben megvalósítani, amikor a fogbél gyulladása még „tomboló” szakaszában van! Mielőtt neki állok egy gyökér kezelésének, mindig tájékoztatom Önt, hogy mire kell számítania kezelés közben.

A fogbél gyulladása, elhalása és ennek következtében a gyulladás gyökércsúcson túli területekre terjedése okozhatják a gyökérkezelés szükségességét.

Nem minden fogfájdalom jelenti a fogbél olyan gyulladását, mely rögtön gyökérkezelés elvégzését indokolná! Ennek mérlegelése az orvos feladata körültekintő vizsgálat elvégzése után!

A gyökérkezelés során a csatornákból (ezek száma a fogtól függően lehet 1-4) a fertőződött, gyulladt törmeléket eltávolítom, a csatornákat fertőtlenítem - ezt a folyamatot gyakran támogatjuk különböző helyi gyógyszerekkel a csatornán belül - majd a csatornákat végleges gyökértöméssel látom el! Ez a kezelési folyamat általában két - három kezelést tesz szükségessé!

Régi gyökértömés eltávolítása

8.000 Ft

Gyökércsatorna megnyitása, fertőtlenítése, gyógyszerrel lezárása –1 csatorna

14.000 Ft

Gyökércsatorna megnyitása, fertőtlenítése, gyógyszerrel lezárása –2 csatorna

16.000 Ft

Gyökércsatorna megnyitása, fertőtlenítése, gyógyszerrel lezárása –3,4 csatorna

18.000 Ft

Gyökérkezelés befejezése gyökértöméssel – 1 csatorna

8.000 Ft

Gyökérkezelés befejezése gyökértöméssel – 2 csatorna

10.000 Ft

Gyökérkezelés befejezése gyökértöméssel – 3,4 csatorna

12.000 Ft

Amennyiben a gyökér kezelés folyamán többszöri gyógyszercserére van szükség, rendelőmben ezért nem számolunk fel extra, egyéb kezelési díjat! A gyökérkezelésnek az ára tartalmazza a gyökércsatorna hosszának bemérését szolgáló un. tűs-kontroll felvételt is.

Miután elkészült a gyökértömés, egy következő alkalommal történik a fog koronai részének restaurációja töméssel ( úgynevezett fedőtömés), inlayvel vagy koronával.

Munkatársaink

Dr. Koloszár Judit
fog- és szájbetegségek, valamint konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa


Dr. Heintz Renáta
Szájsebész szakorvos, Implantológus,


Balogh János
Fogtechnikus


Vasas Péter
Páciens Koordinátor, Marketing


Varju Sándor
IT munkatárs